Kung Fu Lion de eerste officiële Nederlandse coproductie met China

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kung Fu Lion is de eerste film die is gemaakt binnen het filmverdrag China – NL. Kung Fu Lion is ook de eerste Nederlandse jeugdfilm in coproductie met China.

Kung Fu Lion is het hartverwarmende verhaal van twee jongens die leren dansen in een Chinese leeuw. Om zich echter als een leeuw te kunnen verplaatsen, moeten ze eerst leren samenwerken. De film heeft niets met politiek te maken en het is puur toeval dat dit thema zo actueel is juist in deze tijden van verdeeldheid en polarisatie en het is daarom ook belangrijk dat een positieve boodschap als deze wordt gehoord en ondersteund wordt.

Froukje Tan, schrijver en regisseur van Kung Fu Lion meldt dat het een sportieve familiefilm is, waarvoor ze zich liet inspireren door haar Kung Fu-school. Op deze school heeft ze ruim twintig jaar Tai Chi gegeven en ervaren hoe belangrijk de rol van een trainer, coach of Shifu is om opgroeiende kinderen een belangrijk basis te geven voor de rest van hun leven.

De Chinese Leeuw wordt vaak gebruikt om een universeel en verbindend verhaal te vertellen. De Nederlandse filmproducent Flinck Film heeft hierover een overeenkomst getekend met China Film Group Corporation (CFGC), de grootste filmproducent van China, om van de film Kung Fu Lion als eerste officiële Nederlandse coproductie met China te maken. De film wordt op 16 februari as. in Nederland uitgebracht en daarna in China.

Kung Fu Lion wordt rechtstreeks ondersteund door het Nederlands Filmfonds en de tegenhanger in China. Dit is uniek omdat het de eerste film is die is gecoproduceerd in het Chinees-Nederlandse filmverdrag.
Op zaterdag 21 januari wordt het Jaar van het Konijn officieel geopend in het Stadhuis van Den Haag. Zoals gebruikelijk zullen tienduizenden mensen in Den Haag het Chinese Nieuwjaar vieren en eraan deelnemen. Dit keer wordt er de dag daarna echter een bijzonder item aan het programma toegevoegd. De Chinese gemeenschap zal in samenwerking met de VNC en de gemeente Den Haag de film Kung Fu Lion promoten tijdens de Chinese nieuwjaarsviering en zal een “voorpremière” organiseren in de bioscoop Pathe Buitenhof in Den Haag op zondag 22 januari 2023 om 13.30 uur. Na de film is er een receptie met de filmsterren, regisseurs en crew en gasten.

De voorpremière van Kung Fu Lion is mede mogelijk gemaakt door de bovenvermelde organisaties, en ook door Eikenrode Investment B.V., 思腾国际 Steng International, Uplus Holding Coöperatief U.A., Zhong Hua International Trading B.V., Landelijke Federatie Chinese Jongerenvereniging 荷兰华人⻘年联合会

«

»