Grootse plannen voor Chinees Nieuwjaar in Den Haag

Terwijl 2019 nog maar net is begonnen, is men al weer druk in de weer met de voorbereiding van het Chinese Nieuwjaar. Op 5 februari 2019 komt er een einde aan het Jaar van de Hond en begint Het Jaar van het Varken. Dat wordt in den Haag gevierd op zaterdag 9 februari.

De nieuwe voorzitter van de “Organisatie Landelijke Chinees Nieuwjaar 2019”, de heer Yun Piao Lin, is samen met zijn team bezig met de voorbereiding van een uitgebreid programma. Naast het gebruikelijke vuurwerk op het Spuiplein, de leeuwen- en drakentochten door Chinatown en de feestelijkheden in het Atrium van het stadhuis, wordt nu gedacht aan een optocht naar het Plein, live-optredens bij de ingang van de Tweede Kamer en misschien ook nog korte optredens op andere locaties, zoals in Scheveningen en het Statenkwartier. Een zeer voorlopig overzicht van de festiviteiten kan worden gevonden onder Programma.

Samen met zijn team heeft de heer Yun Piao Lin vorig jaar een bezoek gebracht aan de gemeente Den Haag om kennis te maken met Richard de Mos, wethouder Economie, Sport, Buitenruimte (ESB), tevens loco-burgemeester van Den Haag en Henk Kool, voorzitter van de ”Economic Board The Hague” en voorzitter van de Vereniging Nederland China (VNC).

Bij deze gelegenheid benadrukte Richard de Mos het belang van goede betrekkingen met China en de Chinese gemeenschap in Nederland. “Ik hoop dat de landelijke viering van het Chinees Nieuwjaar in Den Haag weer een groot succes wordt. De gemeente Den Haag zal zich daarvoor inzetten in samenwerking met Chinatown Den Haag en de Chinese gemeenschap in Nederland” aldus Richard de Mos.

Henk Kool benadrukte dat het vestigen van buitenlandse bedrijven in Den Haag van levensbelang is voor de economische ontwikkeling van Den Haag. “Het is heel boeiend om nu zowel op sociaal-cultureel gebied vanuit VNC als op economisch gebied vanuit het bedrijfsleven actief te zijn in en met China. De viering van het Chinees Nieuwjaar in den Haag is een uitstekende gelegenheid om mensen uit deze twee werelden met elkaar in contact te brengen”.

Voor meer info over de organisatie zie onder Organisatie

«

»