Organisatie & Sponsors

Comité Nationale viering van het Chinees Nieuwjaar 2024 (het Jaar van de Draak)

Commissie van Advies

Het festival wordt ieder jaar in en om het stadhuis van Den Haag gevierd met een draken- en leeuwenoptocht op het Spui en optredens van artiesten uit China en Nederland op het grote toneel in het Atrium van het stadhuis. Daarnaast zijn er in de Wagenstraat en omgeving (Chinatown) festiviteiten georganiseerd door de lokale Chinese ondernemers. De nieuwjaarsviering wordt bijgewoond door enige honderden gasten uit de nationale en internationale bestuurlijke en politieke wereld en het bedrijfsleven in Den Haag alsmede vele duizenden bezoekers uit het gehele land. Het festival is vrij toegankelijk voor het publiek. Zie voor meer informatie onder programma.

Samenwerking

Voor de organisatie van het Landelijk Chinees Nieuwjaar werkt de Stichting CCEN nauw samen met lokale en landelijke Chinese verenigingen in Nederland, de Gemeente Den Haag en de Vereniging Nederland-China (VNC). De VNC is actief met onder andere het organiseren van bijeenkomsten en congressen in Nederland en China, in samenwerking met de Nederlandse en Chinese overheden, gemeenten en provincies en bedrijfsleven (www.vnc-china.nl).

Sponsors

Het festival wordt deels gefinancierd door de gemeente Den Haag, maar het grootste deel van de kosten worden gedragen door de Chinese verenigingen in Nederland en door Chinese en Nederlandse bedrijven en instellingen.


logo-den-haag