Organisatie & Sponsors

Organisatie

De Stichting Chinese Culturele Evenementen Nederland (CCEN) is in 2001 opgericht om de integratie van de Chinese cultuur in Nederland te bevorderen en heeft sindsdien de landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar in Den Haag georganiseerd. Het festival wordt in en om het stadhuis van Den Haag gevierd met een draken- en leeuwenoptocht en vuurwerk op het Spui, en optredens van artiesten uit China en Nederland op het grote toneel in het Atrium van het stadhuis. Dit feest wordt bijgewoond door tientallen hoge gasten uit de bestuurlijke en politieke wereld in den Haag en honderden bezoekers uit het hele land. Het festival vrij toegankelijk is voor het publiek. Kijk voor meer informatie onder programma.

Voor de organisatie van dit evenement werkt de Stichting CCEN nauw samen met lokale en landelijke Chinese verenigingen in Nederland, de Gemeente Den Haag en de Vereniging Nederland-China (VNC).
De Chinese organisaties hebben de heer Yun Piao Lin verkozen tot voorzitter van het “Organisatie Landelijke Chinees Nieuwjaar 2019”. De nieuwe voorzitter woont al lang in Nederland en is een succesvolle ondernemer uit Wijchen. Hij is tevens voorzitter een van de grootste Chinese verenigingen in Nederland, de Nederlandse Vereniging van Wen Cheng, een deelgemeente van de stad Wenzhou in de provincie Zhejiang.

De Vereniging Nederland-China (VNC) is de grootste organisatie in haar soort in Nederland met een kleine 900 leden en abonnees op het tijdschrift “China Nu”. De VNC is momenteel bezig om enkele grote congressen in Nederland en China te organiseren in samenwerking met de Nederlandse en Chinese overheden van gemeenten en provincies (zie VNC website).

Sponsors

Het festival wordt deels gefinancierd door de gemeente Den Haag, maar het grootste deel van de kosten worden gedragen door de Chinese verenigingen in Nederland en door Chinese en Nederlandse bedrijven en instellingen.


logo-den-haaglogo-vnc-nieuwlogo-confucius

logo-china-times