Voorbereiding Chinees Nieuwjaar 2018 in Den Haag gestart

Den Haag is weer begonnen met de voorbereiding van de viering van het Chinese Nieuwjaar in 2018. Dat wordt gevierd op zaterdag 17 februari, een dag nadat volgens de Chinese jaartelling het Jaar van de Hond is begonnen.Het Nieuwjaar wordt uitbundig gevierd in Chinatown en in het stadhuis van Den Haag, onder andere met een draken- en leeuwenoptocht en vuurwerk op het Spuiplein, en optredens van artiesten uit China en Nederland op het grote toneel in het Atrium van het stadhuis. De landelijke viering in het stadhuis wordt bijgewoond door tientallen hoge gasten uit de bestuurlijke en politieke wereld in den Haag en honderden bezoekers uit het hele land. Het festival is vrij toegankelijk voor het publiek.
Evenals in voorgaande jaren is de organisatie van de landelijke viering in handen van de Stichting Chinese Culturele Evenementen Nederland, in nauwe samenwerking met lokale en landelijke Chinese verenigingen in Nederland, de gemeente Den Haag en de Vereniging Nederland-China (VNC). Dit jaar wordt de organisatie geleid door Mr Chi Tseng Pin, voorzitter van de Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland.
Er is een voorlopig programma dat in de komende weken verder zal worden ingevuld. Informatie hierover zal op deze website worden gepubliceerd.

«

»