Programma 2017

Inleiding

Op 28 januari 2017 staat niet alleen Chinatown, maar de hele binnenstad van Den Haag in het teken van het Chinese Nieuwjaar. In en rondom het Stadhuis van Den Haag wordt de landelijke viering georganiseerd met Chinese drakendansen en leeuwen, vuurwerk op het Spui en optredens van Chinese en Nederlandse artiesten in het Atrium van het stadhuis. Dit jaar komen er twee beroemde ensembles uit China, namelijk de Jiangsu Art Troupe Folk Music Band en de Shaanxi “Hejiaying” Drum Music Group. Een ander hoogtepunt zijn de “Miss Impress” verkiezingen.

Elk jaar komen er honderden mensen uit alle delen van het land naar dit evenement om samen met de Chinese gemeenschap in Nederland het begin van het nieuwe Chinese jaar feestelijk in te luiden. We verwachten veel hoge gasten uit binnen- en buitenland, waaronder leden van de Nederlandse regering en het parlement, de Chinese ambassadeur in Nederland, ambassadeurs van andere landen, bestuurders van Den Haag en andere gemeenten en vele anderen. Het festival is vrij toegankelijk. Dus kom allen op 28 januari naar Den Haag.

Programma

11:00 uur Ontvangst van de genodigden in het Stadhuis
11:30 uur Traditionele Chinese Openingsceremonie op Spuiplein
Welkomspeech door de burgemeester van den Haag
12:30 uur Officiële opening nationale viering in stadhuis
Toespraken van de burgemeester van Den Haag en de ambassadeur van China
Chinese muziek en dansvoorstellingen
13:30 uur Nieuwjaarslunch in de Foyer van het stadhuis
Informele nieuwjaarsbijeenkomst voor genodigden
12:30 – 18:00 uur Gevarieerd programma door Chinese en Nederlandse artiesten

Na de officiële opening zullen Chinese en Nederlandse artiesten een gevarieerde programma uit voeren op het grote podium in het Atrium. Op de catwalk zullen de dames van ‘Miss Impress’ strijden om de gunst van het publiek.

Het spektakel begint met een beroemd ensemble uit China, namelijk de Jiangsu Art Troupe Folk Music Band en wordt afgesloten door de Hejiaying Drum Music Group uit de provincie Shaanxi.

Daarnaast is er vanaf 11:00 uur een Aziatische markt in het Atrium