Feestelijke viering Chinees Nieuwjaar in 2017

Het Chinese Nieuwjaar werd dit jaar weer uitbundig gevierd in Den Haag. Duizenden mensen bezochten de feestelijkheden in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown.
Bij de traditionele ceremoniële opening op het Spuiplein was het een drukte van belang toen daar de leeuwen tot leven werden gewekt door wethouder Karsten Klein en de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit (Spuiplein).
Daarna waaierde het publiek uit over China Town, achter de Chinese leeuwen en draken aan langs twee verschillende routes en over de Chinese markt (China Town).
Intussen werd er op het podium in het Stadhuis een spectaculaire show gegeven door tientallen artiesten uit China en Nederland. Na de officiële opening met speeches door onder andere wethouder Karsten Klein en de (nieuwe) ambassadeur van China in Nederland, Wu Ken, toonden de artiesten uit de provincie Jiangsu hun kwaliteiten in muziek, zang, dans en acrobatiek (Stadhuis).

Stadhuis Den Haag Atrium
Terwijl de genodigde gasten genoten van een uitstekend lunchbuffet, stroomde het Atrium vol met mensen die niet alleen de Chinese artiesten op het podium wilden zien maar ook de mooie dames van de Miss Impress verkiezingen (Miss Impress).
Het schouwspel, dat als gewoonlijk wat uitliep, werd op afgesloten met een traditioneel optreden door een groot ensemble Chinese artiesten uit Xi’an, in het verleden de hoofdstad van het Chinese Rijk.
De foto’s op deze website geven een impressie van de feestelijkheden in Den Haag (Foto’s).

«

»